Snow KEZDŐLAP INGYENES KONZULTÁCIÓ! SIKERTÖRTÉNETEK ÉTKEZÉSI TERV ONLINE EDZÉS PROGRAMOK SZEMÉLYI EDZÉS PÉCSETT EDZÉS - ÉS SIKERNAPLÓ (Privát) CARDIO CHALLENGE-K MAGAMRÓL KAPCSOLAT BLOG
 Indonézia Bali Cardio Challenge  
Ha teljesítettél egy kardió programot kérlek küldd el nekem a róla készült fotót (pl. a kardió gép kijelzőjét telefonnal lefényképezve) a lenti "Kép feltöltés" linken, hogy ellenőrizhessem és beírhassam a megfelelő tabellán.


Utolsó frissítés:
2020.06.02 15:01
Gyors menü:

Az útiterv100 km
Indonézia Bali
Cardio Challenge


Végtelen hosszú idillikus tengerpartok, szinte tapintható spirituális energia, csodás teraszos rizsföldek, egzotikus – romantikus naplementék, komodói sárkányok, színes orchidea sétányok, kávéültetvények és lenyügöző vízesések – mindez Bali, maga az Édenkert. Az indonéz szigetvilág közepén elhelyezkedő szigetet egyszer mindenkinek látnia kell!

Az SN-Team 2020. Indonézia Bali Cardio Challenge helyszínéül azért éppen Balit választottam, hogy kicsit elrepítselek titeket egy másik, gondtalan világba, ahol mindig süt a nap és forró, puha a homok - igaz csak virtuálisan, de a képzelet nem tür határokat. Sétálj, kocogj vagy fuss akár otthon vagy a friss levegőn (egyedül, jó messzire kerülve mindenkit) azért, hogy szebbnél szebb helyre elvihesselek - közben pedig fogyhatsz és egészségesebb is lehetsz!  

Indulhatunk? Kalandra fel!

Térkép
Snow


Start
Ngurah Rai nemzetközi repülőtér
A regisztrációt követően máris elrepülünk (virtuálisan / képzeletben ) az esti órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Isztambulon át Balira. Az éjszakát a repülőn töltjük, majd az időeltolódás miatt este szállunk le a Ngurah Rai nemzetközi repülőtéren, kis pihenés után innen indítjuk a túrát 11 álomszép helyszínre.

Résztvevők:
A következő helyszín 13 km 
Detti


13km
Anjou

13km
Márti
5,27km
Hegyi M

13km
Szöszke

Hanna

13km
Maya

Edi

Kata
13km
ZPeti

13km
Sn-Trainer


13km
Tom

Danielito

10,7km
Tücsi

13km
Paula
3,73km


1. Jatiluwih rizsteraszai
A túrát Nyugat – Balin kezdjük, ellátogatunk a Jatiluwih falu melletti rizsföldekhez, melyek páratlan és egzotikus látványt nyújtanak, az üde zöld szinte minden árnyalatát megcsodálhatjuk itt. A Batukaru hegység lábánál fekvő falu közelében elterülő hüvös felföldi rizsteraszokon szinte állandó jelleggel folyik a munka. Az indonéz lakosság fele a mezőgazdaságból él - a fehér, a barna és a fekete rizst hihetetlen szorgalommal, fáradtságos munkával háromszor is aratják itt évente. A balinéz emberek pedig nap, mint nap imával és ajándékokkal köszönik meg az isteneknek a megélhetést biztosító gabonát – az utunk során egy ilyen szertartáson is részt veszünk a Petali templomban. Ezt lenyügözően szép területet három különböző, jól kialakított túraútvonalon járjuk körbe. Érdemes, hiszen Jatiluwih rizsteraszait az Unesco Világörökségi listájára is jelölték. Itt egy kis mókában is részünk lesz: kipróbálhatjuk a vízesések fölötti kókuszpálmákra erősített, óriás hintákat. Csak kapaszkodj erősen és sikíts bátran!

Résztvevők:
A következő helyszín 6 km 
ZPeti


6km
Anjou

6km
Sn-Trainer

6km
Hegyi M


6km
Detti

6km
Danielito
3,59km 6km
Hanna

6km
Tücsi

6km
Kata


6km2. Bratan-tó és az úszótemplom
Az utunk következő állomása a külföldi turisták által kevésbé látogatott, fantasztikus természeti környezetben, kétezer méternél is magasabb tüzhányók lábánál fekvő Bratan – tó, melynek vizéből egy kis sziget emelkedik ki. Erre a szigetre épült 1663-ban a hindu-buddhista Ulun Danu templom, a tó istennője, Dewi Danu tiszteletére. Azóta is a helyiek egyik kedvelt áldozati helye, főként gyermekáldásért és tiszta vízért fohászkodnak itt az Istennő felé. A templom szinte hipnotikus erővel bír, ahogy a tó szinte mindig ködbe burkolózik és a hegyek, a pára és a tó együttes látványa képzetet kelti, hogy a templom a víz felszínén lebeg. Csodás felvételeket készíthetünk ezen a helyszínen. Számos fesztivált is tartanak itt, mi is épp egy ünnepre érkezünk meg. Amire készüljünk: a hindu templomokba rövidnadrágban nem lehet bemenni, legyen nálunk a derekunkra köthető hosszú kendő, kerülendő a bérelhető szárongot, hiszen azt kézről kézre adják a turisták!

Résztvevők:
A következő helyszín 7 km 
ZPeti
7km
Anjou


7km
Sn-Trainer

7km
Hanna


7km
Tücsi


7km
Detti

7km
Hegyi M


7km
Kata

7km
Danielito

7km3. Besakih anyatemplom
Az Agung hegy a túrázók és sziklamászók paradicsoma, rengeteg kihívást tartogat a számunkra is! Vállalkozó kedvüként hajnalban felmászunk Bali legmagasabb vulkánjára és innen csodáljuk meg a napfelkeltét. A túra hajnali kettőkor indul és helyi vezetőnk kíséretében kb. 4 óráig tart felérni, de megéri, hiszen páratlan látványt nyújt! A vulkánra vezető ösvény poros és sziklás, egyes helyeken meredek. A terepviszonyok miatt lényeges a kényelmes túrabakancs. A Hindu vallás legnagyobb és legszentebb helyét keressük fel a nap végén. A vulkanikus kőzetből épült komplexumot – amely egy lejtőre, 6 szintre épített, lépcsőkön elérhető 23 különálló, de kapcsolódó kápolnát, szentélyt és templomot foglal magába - a helyiek nagy tiszteletben tartják különösen, hogy az 1963-ban kitörő vulkán csak apró károkat okozott benne, isteni jelként néhány méterre kerülve csak el az épületegyüttest. .

Résztvevők:
A következő helyszín 5 km intervallum 
Anjou

5km
ZPeti

5km
Sn-Trainer


5km
Detti

5km
Tücsi

5km
Hanna


5km
Hegyi M

5km
Kata


5km
Danielito


5km4. Ulu Watu sziklatemplom és Kecak tánc
Balit méltán nevezik az „Istenek szigetének”; szinte nem is lenne meglepő, ha ilyen csodás lakhelyet választottak volna maguknak és az „Ezer templom szigeteként” is emlegetik, hiszen kisebb túlzással szinte minden sarkon található egy-egy templom. A sziget dél-nyugati csücskében épült Ulu Watu sziklatemplom egyike hat legfontosabb szakrális helyszínnek a szigeten, úgy tartják, ez a templom őrzi a szigetet az óceán gonosz szellemeitől, úgyhogy mi sem hagyjuk ki az utunk során. Itt megtekintjük az esti Kecak táncot, a balinézek tradicionális táncát is, mely magyarul majom táncot jelent (mi mást is jelenthetne?!). Innen a szörfösök által igen népszerü partok fölé magasodó sziklaszirtről a kilátás tényleg káprázatosan pazar! Fontos, hogy csak a legszükségesebbeket vigyük magunkkal, hiszen a templom területén élő majmok szőrös kis tolvajok, igen leleményesek és fürgék, visznek mindent, ami elérhető a számukra (némi banánnal és kólával lefizethetőek)!

Résztvevők: A következő helyszín 8 km
Anjou

8km
ZPeti

8km
Sn-Trainer8km
Tücsi

8km
Hegyi M


8km
Detti


8km
Hanna

8km
Kata

8km
Danielito


8km5. Tanah Lot templom
A következő utunk a sziget egyik leglátogatottabb desztinációjához, a tengerből kiemelkedő sziklára emelt, a Világörökség részét képező Tanah Lot templomhoz vezet. A templomot a legenda szerint a tenger istenének, Barunának a tiszteletére építették a 17. században. Talán még az utolsó pillanatokban érkezünk ide, hogy szinte épségben láthassuk ezt a szentélyt is, hiszen a tenger folyamatosan erodálja azt a sziklát, amelyre épült. A templomba más vallást gyakorlók nem léphetnek be, de a páratlan látvány mindenképpen kárpótol. A templom közelében meglátogatjuk a Bali Madárparkot is, mely több száz színes - egzotikus madárfaj otthona, több, mint kétezer fafaj látható itt, sőt láthatunk 2,5-3 méteresre is megnövő komodói varánuszokat is!

Résztvevők: A következő helyszín 9 km
Anjou

9km
ZPeti

9km
Sn-Trainer

9km
Tücsi

9km
Detti


9km
Hanna
4km
9km
Hegyi M

9km
Kata
0,6km
Danielito

9km6. Pura Taman Ayun
„Az úszó kertek templomába” zarándokolunk el a reggeli órákban, melynek építését az 1630-as években kezdték egy folyó szigetén a Mengwi királyi család megrendelése alapján, kínai behatásokkal tarkítva. Nem csak családi kegyhelynek szánták, de az 1892-ig fennmaradt Megwi királyság fő templomának is. Az UNESCO Világörökség listáján szereplő templomot csodás parkok és halastavak veszik körül, és az ezernyi tavirózsa festői látványt nyújt. A három fő részre osztott terület a Hindu kozmológia három irányát is szimbolizálja. A közelben található egy apró piac, ahol helyi müvészek alkotásait vásárolhatjuk meg és betekintést nyerünk a tradicionális helyi gasztronómiába is.

Résztvevők: A következő helyszín 9,5 km
ZPeti


9,5km
Anjou

9,5km
Tücsi

9,5km
Hegyi M


9,5km
Sn-trainer

9,5km
Detti

5,62km 9,5km
Hanna

6,8km
Danielito
0,49km7. Majomerdő Ubudban
A következő napon páratlan természeti környezetben teszünk egy üdítő sétát: az Ubud melletti Padangtegal falu gondozásában áll a Majomerdő – ez a turisztikai célpont biztosítja a helyiek megélhetését, fontos vallási, oktatási és gazdasági központja ennek a régiónak. Több, mint 700 makákó él a szerecsendiófákon szabadon és a 12,5 hektáros erdőben 186 féle fa és cserje között, páratlanul oxigéndús levegőn élvezhetjük a sétánkat. A terület a Tri Hita Karana (a három útja a spirituális és fizikai jóllétnek: a harmónia ember és ember, ember és környezete, valamint ember és az Istenek között) szellemében épült és azt őrzi évszázadok óta, így végtelen békére és harmóniára lelhetünk mi is, ha belépünk erre a területre. Ez a nap arra is lehetőséget nyújt, hogy raftingoljunk egyet a kellemesen meleg vizü Ayung folyó egy zúgókkal teli szakaszán, legnépszerübb vadvízi evezős helyszínén. Csupa-csupa kaland, rengeteg izgalom és lélegzetelállító szépségü tájak várnak ránk!

Résztvevők: A következő helyszín 5 km intervallum
ZPeti

5km
Anjou

5km
Tücsi

5km
Sn-trainer

5km
Hegyi M

5km
Detti
2,11km
5km
Danielito

8. Taman Saraswati Temple - Királyi palota
Természetesen a látványosságok közül nem hagyhatjuk ki az Ubudban található Királyi palotát sem, mely a mindenkori uralkodó rezidenciája. A palota, a templom és a hozzátartozó kert látogatható (kivéve azokat a szobákat, ahol a király jelenleg is él), sőt a csodás, tavirózsákra nyíló étteremben költjük el az ebédünket is. A templomot Saraswati Istennőnek dedikálták, aki a tudás, az irodalom és a müvészetek istennője. Úgy tartják, ő a nyelvünk hegyén él, és mindig jelen van, amikor beszélünk és gyakran négy karral ábrázolják, lótuszon vagy hattyún ülve. Ubud közelében található egy igazi vízi sport paradicsom, ahol búvárkodhatunk, manta–szafarira indulhatunk, szörfölhetünk, kajakozhatunk a délutáni órákban, garantáltan felszökik az adrenalin-szintünk!

Résztvevők A következő helyszín 10 km
ZPeti

10km
Anjou


10km
Tücsi

10km
Sn-trainer


10km
Hegyi M
3,29km
10km
Detti

10km
Danielito


9. Goa Gajah barlangtemplom
A reggelt a jóga aktív gyakorlásával indítjuk. A testmozgás jóleső jutalmaként együtt fogyasztjuk el reggelinket idilli környezetben, majd útnak indulunk. A Goa Gajah barlangtemplom, vagy más néven Elefánt-templom szintén a Világörökség része, története a régmúltra, a 8-9. századig nyúlik vissza. Nevét a barlang bejárata fölött található faragott elefántfejről kapta (egyesek szerint nem is hasonlít az elefántra, de ez is olyan, mint a felhő nézegetés, mindenki azt lát bele, amit akar). Maga a bejárat szintén különleges, olyan, mintha egy démon száján át lépnénk be abba a barlangba, melyet egykor a buddhista szerzetesek használtak meditációra. Innen egy hosszú lépcsősor vezet a Buddha templomhoz – a környezet pedig álomszép: dzsungel, madárcsicsergés, vízesés, mohával borított szobrok, hamisítatlan és megkapó!

Résztvevők: A következő helyszín 10,5 km
ZPeti


10,5km
Tücsi


10,5km
Anjou
2,99km
Hegyi M

10,5km
Detti
0,78km
10,5km
Sn-trainer

10.5km
Danielito

10. Penglipuran ősi falu és Amed
"Ezen a napon a túránk során egy autentikus falut, Penglipurant keressük fel. A falu teljesen mentes a modernizációtól, még a kisbuszunkat sem parkolhatjuk le a faluban, távolabb kell megállnunk. A 11. században alapított faluban még ma is őrzik az akkori építészeti hagyományokat, mindenhol bambuszból készített épületeket láthatunk úgy, hogy a helyiek rendre beinvitálnak bennünket otthonaikba. A meghívást nem illik visszautasítani! Ezen a napon időutazásban is lesz részünk, visszaindulunk a civilizációba, a XXI. századba és mintegy kétórás utazás után eljutunk Amedbe, mely a világ merülőhelyei között előkelő helyen áll. A közelben egy II. világháborús hajóroncsnál merülhetnek a bátrabbak (Liberty wreck), de kiváló könnyübúvárkodási lehetőség (snorkeling) is elérhető innen nem messzire egy japán – korallokkal borított - hajóroncsnál, hiszen sekély vízben, a parttól mindössze pár méternyi úszással könnyen elérhető!

Résztvevők: A következő helyszín 6 km intervallum
ZPeti

6km
Tücsi

6km
Hegyi M

6km
Detti


6km
Sn-trainer

6km
Danielito11. Jimbaran beach
Az utazás utolsó napja szintén az aktív pihenésé. Ezen a tengerparton találhatók a legnagyobb és legdrágább szállodaláncok szállodái, pl. Ritz Carlton, Intercontinental, Four Seasons, a romantikus tengerparton pedig fürödhetünk, különböző vízi sportokat próbálhatunk ki, de fakultatív programként napfelkelte idején egy tradicionális hajóval delfinlesre is indulhatunk. A Bali-tengernek ezen a részén szinte háborítatlanul élhetnek a delfinek, így igen jó esélyeink vannak, hogy több példányt is megpillanthatunk. Este megélénkül az élet, a parton mintegy tizenöt remek kis halétterem található, ahol frissen készítik a rákot, kagylót, homárt, polipot és hasonló ínyencségekkel köszönhetünk el ettől a csodás édeni szigettől.

Résztvevők: Célig 11 km
ZPetii

11km
Tücsi

11km
Hegyi M
4,05km
11km
Sn-trainer

11km
Detti

11km
Danielito

Gratulálok!!
Teljesítetted az Indonézia Bali Cardio Challenge-t!
1.
ZPeti
2. Tücsi
3. Hegyi M
4.
Detti
5.
Sn-trainer
6.
Danielito2020. Indonézia Bali Cardio Challenge – kihívás az egészségedért!

LEZÁRULT!Sziasztok!


Szeretném mindenkinek feldobni és színesíteni az otthoni vagy szabadtéri kardió edzését. Ez a jelenlegi időszak általunk korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesít bennünket és mindannyiunknak igen nehéz: Nektek is, illetve nekünk edzőknek is. 


Ebben a kritikus helyzetben, ami most kialakult fontos, hogy törődjünk még egy kicsivel többet az egészségünkkel is! Ez a jelen időszak nem csak az immunrendszer próbája, hanem az idegeké is – a sport, különösen a kardió pedig az egyik leghatékonyabb módja a felkészülésnek, helyzeti előnyt biztosít!


A kitüzött célokat könnyebb együtt elérni, ezért készítettem egy kis motivációs kihívást: meghirdetem az SN-Team 2020. Indonézia Bali Cardio Challenge Programját, melyben a  100 km-es távot sétálva, kocogva vagy futva is teljesíthetitek otthon vagy szabadtéren! Azonban gondoltam azokra is, akik otthon maradnak: ha a nappaliban vagy a kertben edzenél inkább (legyen az szobabicikli, intenzív aerobic, alakformáló, HIIT stb.), erre is van lehetőség!  Ebben az esetben 10.000 kcal elégetésével jutsz el a 11 gyönyörü helyszínen át a célig. Egy pulzus mérővel, okos órával mérheted az elégetett kalóriát edzés közben, ezeket megadhatod a „kép feltöltés” link-nél, és azt jóváírom a következő számítás alapján: 100 kcal = 1km (pl. ha intenzíven biciklizel 1 órát az körülbelül 600 kcal, azaz 6 km-nek számolom fel).


Naponta 1 kép feltöltése lehetséges, ami alapján jóváírom a napi teljesítményt! Természetesen van lehetőség arra is, hogy a kettőt (futást és otthoni edzést) ötvözd.


Nevezési határidő: 2020. április 30. 


Teljesítési idő: 2020. június 30.

Regisztációs díj: 2.000 Ft, az SN-Team tagjainak díjtalan! 

Regisztráció: Jelentkezési lap kitöltése Google fiókon keresztül becenévvel, e-mail címmel


Miért éppen kardió?


A „cardio” a cardiovascularis szó (szív – és érrendszer) rövidítéséből ered: az ilyen típusú edzés során a szervezet megemelkedett pulzus és oxigénhasználat mellett végez valamilyen fizikai tevékenységet; a tüdőt, szívet, érrendszert tesszük ki fokozott igénybevételnek, edzésről edzésre erősítjük azt és kiváló módja a stressz levezetésének is. 


A kardió edzésekről a következő linken olvashatsz részletesebben:Kardió edzés - az alapok


A kihívás helyszínéül azért éppen Balit választottam, hogy kicsit elrepítselek titeket egy másik, édeni világba, ahol mindig süt a nap és forró, puha a homok. Igaz csak virtuálisan, de a képzelet nem tür határokat. Sétálj, kocogj vagy fuss futópadon vagy a friss levegőn (egyedül, jó messzire kerülve mindenkit), vagy eddz intenzíven otthon azért, hogy szebbnél szebb helyre elvihesselek - közben pedig fogyhatsz és egészségesebb is lehetsz!


Nem tudsz egyszerre több kilométert megtenni? Nem baj, kezdd 1 km-rel, majd holnap 1.1 km-re törekedj, mindig egy kicsivel többet és többet...!  

 

A regisztrálás után hozzáférést biztosítok számodra a Programhoz, a beceneved pedig felkerül a weboldalra. Egy-egy táv teljesítését követően itt figyelheted, hogy épp melyik helyszínnél tartasz és röviden olvashatsz annak történetéről is. Ha teljesíted a Programot amellett, hogy büszke lehetsz, hogy végigcsináltad, egy - az ezt igazoló – mutatós oklevelet is küldök a számodra! 

 
Figyelem! 
Napi másfél óra kardió edzésnél többet nem javaslok beiktatni, mert (különösen futásnál) túlterhelheti a szervezeted. A pulzusod érdemes figyelni és az ideális zsírégető pulzustartományt célszerü iránymutatásként követni. 


A Bali Cardio Challenge-en belüli teljesítéseket fotóval (okostelefonos alkalmazás képernyőképével, kardió gép kijelzőjével, okos óráról készített fotóval stb.) igazolhatod, amit ellenőrzök és jóváírom a távokat a weboldalon (a weboldal tetején találod a képfeltöltés linkjét). Mindig figyeld a frissítési dátumot!   


Kérdés esetén keress bátran! 
solyomnorbert83@gmail.com


Jó edzést és mindenekelőtt jó egészséget kívánok! 


Sólyom Norbert 

Személyi edző

KAPCSOLAT


7622 Pécs
Bajcsy-Zsilinszky utca 2/1
Fitness 5 Pécs

Telefonszám: +36306051215
E-mail: solyomnorbert83@gmail.comKÉRDÉSED VAN?

© copyright Sólyom Norbert 2020
Adatvédelmi Dokumentumok
Adatkezelési nyilvántartás tájékozatók
ÁSZF
Attribution is required