Snow KEZDŐLAP INGYENES KONZULTÁCIÓ! SIKERTÖRTÉNETEK ÉTKEZÉSI TERV ONLINE EDZÉS PROGRAMOK SZEMÉLYI EDZÉS PÉCSETT EDZÉS - ÉS SIKERNAPLÓ (Privát) CARDIO CHALLENGE-K MAGAMRÓL KAPCSOLAT BLOG
Mount Everest South Cardio
Countdown

ÚTITERV


Az eddig meghirdetett SN – kihívások közül az Everest túra bizonyult a legnépszerűbbnek, így közkívánatra a Világ nyolcezres hegyvonulatai közül is a legvonzóbbat, a Mount Everestet (Csomolungmát - vagy ahogy Nepálban nevezik a Szágarmantha-t) hódítjuk meg ismét a következő SN vs GP 2022. őszi Cardio Challenge során!
Ha teljesítettél egy kardió programot kérlek küldd el nekem a róla készült fotót (pl. a kardió gép kijelzőjét telefonnal lefényképezve) a lenti "Kép feltöltés" linken, hogy ellenőrizhessem és beírhassam a megfelelő tabellán.


UTOLSÓ FRISSÍTÉS:
2022.12.12. 9:00
EredménytáblaEdzés közben hallgass online rádiót!
GYORS MENÜ:

0.Tábor 1.Tábor 2.Tábor 3.Tábor 4.Tábor 5.Tábor 6.Tábor 7.Tábor 8.Tábor 9.Tábor 10.Tábor 11.Tábor

EVEREST CSÚCS 8848 méter

Jelentkezők
Sn-team vs Gp-team
Kihívás

0. Kathmandu tábor, 1355 méter tengerszint feletti magasságban.

Kathmandu:
Kathmandu, jövünk...! Néhány izgalmas napot a nepáli fővárosban töltünk és hozzászokunk a város lüktetéséhez. A város poros, zűrös, nyüzsgő és itt egészen új értelmet nyernek és új mélységgel telnek meg ezek a kifejezések. Zebrák és útsávok hiányában semmihez sem fogható látszólagos káosz van az utakon, sok helyen nincs közvilágítás, az út szélén álló árusok pedig egymást és a hangzavart túlkiabálva igyekeznek felkelteni a megszeppent turisták figyelmét. Viszont a központban megszerezhetjük első benyomásainkat a történelmi és kulturális emlékekben oly gazdag városról és remek helyi éttermek is vannak fogyasztás ellenében ingyen wifivel. A hosszú repülőút és az időeltolódás miatt az első napot szabad programmal, pihenéssel és a kötelező körökkel (helyi vízum, hegymászó engedély, SIM kártya beszerzése) töltjük, majd másnap a város felfedezésére indulunk. Elsőként a Durbar teret keressük fel: az UNESCO Világörökségek között is megtalálható téren megcsodáljuk Kathmandu szebbnél szebb fafaragásokkal díszített, pagoda stílusú hindu templomait és régi palotáit. A nap hátralévő részét pedig a Thamel negyedben, a főváros turistanegyedében töltjük, ahol több utcát, sikátort töltenek meg az üzletek, hangulatos bárok, éttermek. Innen indulnak a világ hegymászói, hogy meghódítsák Földünk legmagasabb csúcsait. "NVB"

Nézd meg a videót!
0/a Program:
50 perc futás/kocogás (futópadon).
Emelkedő: 0.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. Csikó 4
4. Márk 3
5. Flóra 2
További eredmények0/b Program:
50 perc ülő bickli.
Erősség: 10.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Galambi 6
2. Csikó 5
3. Blázi 4
4. Zsófi 3
5. KBTünde 2
További eredmények0/c Program:
24 perc Intervallum futás (futópadon) +10 perc a bemelegítés és levezetés.

1. lépés: Kezdjünk 5 perc bemelegítéssel, egy laza sétával. Nullázzuk le a futópadot!!
2. lépés: Most pörgessük fel a pulzusunkat: 30 másodperc erejéig gyors futás (aki nem tud annak gyors séta).
3. lépés: 60 másodperc pihenő következik: azaz laza séta, hogy a pulzusunk rendeződjön.
4. lépés: Ebből a 30:60 másodperces váltakozó intenzitású gyakorlatpárból végezzünk el 16 kört. Készíts egy fotót a futópad kijelzőről!!
5. lépés: 5 perc levezetés, ami ismét lehet lassú séta.


Emelkedő: 0.
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Meszti 6
2. Pici 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Zsófi 2
További eredmények


1. Kathmandu völgy tábor, 1355 méter tengerszint feletti magasságban.

Kathmandu völgy:
Ugyan Nepálban a lakosság döntő többsége hindu, számos buddhista és muszlim szentély is található itt – a különböző vallási csoportok békében megférnek egymás mellett. Ezen a napon a buddhista kegyhelyeket keressük fel. Elsőként a Swayambunath sztúpához utazunk, az ország jelképéhez. 365 lépcső vezet a dombtetőn álló épülethez, amit rengeteg színes imazászló díszít és a legenda szerint Buddha földi maradványait rejti. A környékén rengeteg (lopós és bolhás) szent majom él, ezért a Swayambunath sztúpát sokan majmok templomának is nevezik – kihagyhatatlan! Ezt követően pedig egyedi engedéllyel a Hasantar hegyei között megbúvó Amitabha Drukpa női buddhista kolostorba látogatunk el, ahol 800 szerzetesnő él teljes harmóniában. Gyermekkoruk óta vallási előírások szerint élnek, évekig elmélyült, komoly buddhista tanulmányokat folytatnak, miközben nem zárkóznak el a világ elől. Folyékonyan beszélnek angolul, facebookoznak, horrorfilmet néznek és nap, mint nap kőkemény és változatos önvédelmi kung-fu órákat vesznek. Itt a kolostornál a leglátványosabb megvárni, ahogy a napnyugta fényei bearanyozzák a Kathmandu-völgy megszámlálhatatlan számú templomát. Este a fővárosban még beszerezhetjük a túrához legszükségesebb dolgokat az indulás előtt és indulhat az expedíció! "NVB"

Nézd meg a videót!
1/a Program:
50 perc futás/kocogás (futópadon).
Emelkedő: 6.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Márk 6
2. Pici 5
3. Csikó 4
4. Blázi 3
5. Flóra 2
További eredmények1/b Program:
40 perc lépcsőgép. (fotó készitésénél a "steps" legyen látható!)
Erősség: tetszőleges.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Szabi 5
3. Márk 4
4. Blázi 3
5. Csikó 2
További eredmények1/c Program:
25 perc Intervallum ülő biciklin +10 perc a bemelegítés és levezetés.

1. lépés: Kezdjünk 5 perc bemelegítéssel, 5-as erősségűn és laza tempóval. Nullázzuk le az ülő biciklit!!
2. lépés: Most tegyük fel minimum 10 erősségűre 30 másodpercig és hajtsuk meg a biciklit.
3. lépés: 30 másodperc pihenő következik: azaz 5-ös erősségűn laza tempóval, hogy a pulzusunk rendeződjön.
4. lépés: Ebből a 30:30 másodperces váltakozó intenzitású gyakorlatpárból végezzünk el 25 kört. Készíts egy fotót az ülő bicikli kijelzőről!!
5. lépés: 5 perc levezetés, ami ismét lehet lassú tempó 3-as erősségen.


Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Galambi 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Flóra 2
További eredmények


2. Phakding tábor, 2650 méter tengerszint feletti magasságban

Phakding tábor:
Kora reggel Kathmanduból a Yeti Airlines belföldi könnyű kisrepülőjáratával vágunk neki a világ egyik legizgalmasabb repülőútjának. Közvetlenül a hegyek felett, az Annapurna szikrázó hegyvonulatainál repülünk és körülbelül 45 perc múlva érkezünk Lukla légterébe, ahol a hegyek között egy rövid és meredek aszfaltcsíkon landolunk – ez az út már önmagában is emlékezetes! Az aznapi túra az akklimatizáció része. A 2740 m magasan fekvő településről indulunk, majd a kristálytiszta vizű Dudh Koshi folyó völgyében, könnyű terepen túrázunk. Áthaladunk néhány apró falun és kora délután meg is érkezünk az ámulatba ejtő Phakding településre, amely 2650 m magasan épült. A szállásunk néhány napra a „Yeti Mountain Home Monjo”-ban, egy csodás természeti környezetben épült autentikus, ám európai szemmel is kellemes és kényelmes hotelben lesz, étteremmel, bárral, pihentető ágyakkal és kedves, segítőkész személyzettel (sőt – ugyan nem dolgozni megyünk - a hotel távmunkabarát szállásként is hirdeti magát – innen még kényelmesen feltölthetőek az út közben készített beszámolók, fotók). Phakding falut a tradicionális építészete miatt az UNESCO is a világörökségi listáján jegyzi. Itt fogjuk kipróbálni a magashegyi raftingot – kalandra fel! "NVB"

Nézd meg a videót!
2/a Program:
50 perc ellipszis tréner.
Erősség: tetszőleges.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Csikó 6
2. KBTünde 5
3. Márk 4
4. Blázi 3
5. Pici 2
További eredmények2/b Program:
50 perc hegymászás (treadclimber).
Erősség: 5.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. KBTünde 4
4. Szabi 3
5. Csikó 2
További eredmények2/c Program:
25 perc Intervallum evezés +10 perc a bemelegítés és levezetés.
(a feltöltött képen maximum 25 perc szerepelhet!)

1. lépés: Kezdjünk 5 perc bemelegítéssel, laza tempóval.
2. Nullázzuk le evezőgépet!!
3. lépés: 30 másodpercig hajtsuk meg az evezőgépet.
4. lépés: 30 másodperc pihenő következik: azaz egy laza tempó, hogy a pulzusunk rendeződjön.
5. lépés: Ebből a 30:30 másodperces váltakozó intenzitású gyakorlatpárból végezzünk el 25 kört.
6. Készíts egy fotót az evezőgép kijelzőről!!
7. lépés: 5 perc levezetés, ami ismét lehet lassú tempó.


Erősség: 10
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Blázi 6
2. Márk 5
3. Csikó 4
4. Pici 3
5. Szabi 2
További eredmények


3. Sagarmatha tábor Nemzeti Park 3000 méter tengerszint feletti magasságba

Sagarmatha tábor:
Az Everest Alaptáborba vezető út egy jó – a kényelem, az illeszkedés, a strapabíróság és a vízhatlanság tekintetében megbízható - túrabakancs birtokában szerencsére különösebb technikai nehézségektől mentes és szinte bárki számára teljesíthető kihívás. Út közben van idő gyönyörködni a lenyűgöző tájban és fotók ezreit készíteni (ne felejtsd otthon a GoPro kamerád sem!). A napi távok, szintkülönbségek nem nagyok, a könnyed tempó és a fokozatos emelkedés segíti a megfelelő akklimatizációt. Phakding települését magunk mögött hagyva az út első szakasza könnyű; enyhe lejtőkön és emelkedőkön haladunk, majd egy meredek és hosszú szerpentin vár ránk. Belépünk a világörökségi listán szereplő Sagarmatha Nemzeti Parkba, ahol átkelünk a szédítő mélység felett átívelő ingatag függőhídon. Az útvonal csodálatos rhododendronok, magnóliák és hatalmas erdei fenyők között vezet, néhol csöndben megpihenve még a nyüzsgő vadvilágot is megfigyelhetjük. Ha szerencsénk van, feltűnik egy-egy himalájai fényfácán, vagy olyan ritka emlősök, mint a sörényes tahr, a veszélyeztetett himalájai széró vagy épp egy szibériai pézsmaszarvas. És itt tűnik fel először a még távoli Mount Everest 8848 méteres csúcsa is! Pazar látványt nyújt! A túra végén a 3470 m magasan fekvő Namche Bazaarba érkezünk, a sherpák fővárosába."NVB"

Nézd meg a videót
3/a Program:
50 perc ülő bickli.
Erősség: tetszőleges
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Csikó 5
3. KBTünde 4
4. Márk 3
5. Blázi 2
További eredmények3/b Program:
50 perc futás/kocogás (futópadon).
Emelkedő: 10.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Csikó 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Márk 2
További eredmények3/c Program:
25 perc Intervallum Lépcsőgép +10 perc a bemelegítés és levezetés.
(a feltöltött képen maximum 25 perc szerepelhet!)

1. lépés: Kezdjünk 5 perc bemelegítéssel, laza tempóval.
2. Nullázzuk le kardió gépet!!
3. lépés: 30 másodpercig hajtsuk meg az kardió gépet.
4. lépés: 30 másodperc pihenő következik: azaz egy laza tempó, hogy a pulzusunk rendeződjön.
5. lépés: Ebből a 30:30 másodperces váltakozó intenzitású gyakorlatpárból végezzünk el 25 kört.
6. Készíts egy fotót az kardiógép kijelzőről!!
7. lépés: 5 perc levezetés, ami ismét lehet lassú tempó.


Erősség: Tetszőleges
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. Szabi 4
4. KBTünde 3
5. Csikó 2
További eredmények


4. Namche Bazaar tábor 3470 méter tengerszint feletti magasságban

Namche Bazaar tábor:
Az Everest túra sikeressége nagyban függ attól, hogy megfelelően hozzászoktatjuk-e szervezetünket a nagy tengerszint feletti magasságokhoz. A Khumbu völgyében csak gyalogosan megközelíthető Namche Bazaar és környéke tökéletes helyszín az akklimatizációs körök megtételéhez, ezért néhány napot ezen a területen töltünk. A központban menedékházak, éttermek, net-pékségek (köztük a német házaspár által üzemeltetett, európai ízeket visszahozó Hermann Helmers pékség a legendás almáspitéjével), jak-szőr sálakat és gyapjú zoknikat is árusító túraboltok találhatóak, megtekinthető a sherpa múzeum és izgalmas Everest-helikopter túrán is részt vehetünk! A hegyoldalra felfutó színes házakból álló várost elhagyva először leereszkedünk a Dudh Koshi folyóhoz, majd egy 700 méteres igazi kaptató után érünk fel a jól járható, hűs fenyőerdőben haladó úthoz, a jakkaravánok útvonalához, ahol a 3860 méteres magasságban épült szállásunkhoz, a buddhista Tengboche kolostorhoz jutunk el. A kolostorban a Rinpoche a biztonságos út reményében megáldja a zarándokokat, utazókat, hegymászókat. Itt lengenek az imazászlók, szikrázóan süt a nap, a hegyeken csillog a hó és élvezhetjük a csendet, a hegyek közelségét, végtelen béke száll meg bennünket. "NVB"

Nézd meg a videót!
4/a Program:
40 perc kocogás (futópadon).
Emelkedő: 12.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. Csikó 4
4. KBTünde 3
5. Évi 2
További eredmények4/b Program:
30 perc evezőgép.
Erősség: 10.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Márk 6
2. Blázi 5
3. Csikó 4
4. Szabi 3
5. Pici 2
További eredmények4/c Program:
24 perc Intervallum futás (futópadon) +10 perc a bemelegítés és levezetés.

1. lépés: Kezdjünk 5 perc bemelegítéssel, egy laza sétával.
2. Nullázzuk le a futópadot!!
3. lépés: Most pörgessük fel a pulzusunkat: 30 másodperc erejéig gyors futás (aki nem tud annak gyors séta).
4. lépés: 60 másodperc pihenő következik: azaz laza séta, hogy a pulzusunk rendeződjön.
5. lépés: Ebből a 60:60 másodperces váltakozó intenzitású gyakorlatpárból végezzünk el 12 kört.
6. Készíts egy fotót a futópad kijelzőről!!
7. lépés: 5 perc levezetés, ami ismét lehet lassú séta.


Emelkedő: 0.
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. KBTünde 5
3. Blázi 4
4. Csikó 3
5. Lulu 2
További eredmények


4/c Program:
TXR - óra Grász Péternél!
Minden résztvevő extra 2 pontot szerezhet ezzel a programmal!

Erősség: Szerinted?!
Név: Pont.sz:
1. Pici 2
2. Blázi 2
3. Márk 2
4. Galambi 2
5. Szabi 2
6. KBTünde 2
7. Csikó 2
További eredmények5. Dingboche tábor 4410 méter tengerszint feletti magasságban

Dingboche tábor:
A magasságból adódó tüneteket itt már megérezzük, de a látvány kárpótol! Egy újabb könnyű függőhídon átkelünk a sebes Imja Khola folyó fölött, majd kövekből kirakott ösvényünk felfelé vezet. Ahogy haladunk felfelé a mélységben még kőfalakkal elválaszott rizs-, árpa – és burgonyamezőket láthatunk madártávlatból, de a művelt területek, az erdők egyre inkább elmaradnak, lassan helyüket a kietlen sziklavilág, igazi magashegységi táj foglalja el. Sorra kerülgetjük a mani köveket, az itt élők szent építményeit, amik a hagyomány szerint csak akkor hoznak szerencsét, ha az óramutató járásával megegyező irányból kerüljük meg. A szállásunk Dingboche-ben, a kicsinyke sherpa faluban egy puritán teaházban lesz, ahol a hegymászás előtt még utoljára választhatunk a főtt ételek közül; kipróbálhatjuk a nepáliak legnépszerűbb ételét, a zöldséges - vagy a bivaly momót. Itt találkozunk a teherhordó segítőinkkel, jakjaikkal és hegyi vezetőinkkel, majd innen Lobuche – Kala Pattar – Gorak Shep útvonalon keresztül érkezünk meg az apró színes sátorokból épített Nemzetközi Alaptáborba. Gorak Shep előtt még átkelünk az emlékkerten, ahol az Everesten életüket vesztett hegymászóknak állítottak emléket. Az Alpokban itt végződnek a hegyek, a Himalájában itt kezdődnek igazán! "NVB"

Nézd meg a videót!
5/a Program:
55 perc ülő bickli.
Erősség: tetszőleges
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Márk 6
2. KBTünde 5
3. Pici 4
4. Galambi 3
5. Lulu 2
További eredmények5/b Program:
55 perc hegymászás (treadclimber).
Erősség: 5.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. KBTünde 6
2. Pici 5
3. Blázi 4
4. Szabi 3
5. Csikó 2
További eredmények5/c Program:
30 perc Lépcsőgép +10 perc a bemelegítés és levezetés.
(a feltöltött képen maximum 30 perc szerepelhet!)


Erősség: Tetszőleges
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Szabi 6
2. Pici 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Márk 2
További eredmények


6. Mount Everest Nemzetközi Alaptábor 5380 méter tengerszint feletti magasságban

Mount Everest Nemzetközi Alaptábor:
Magunk mögött hagyva a civilizációt az útvonal Gorak Shep-től az Alaptáborig az egyik legveszélyesebb szakaszon a Khumbu-gleccser mellett vagy a jég felszínét borító morénán vezet. A túra már sokkal nehezebb, hiszen a már magasabb, oxigénhiányosabb légkör és a nem stabil, omladozó, morzsalékos kőtenger már egy lassúbb, komótosabb ütemet diktál, a térdig érő jégsziklák és magasabb jégtornyok pedig sokszor félelmetes hatást keltenek a fűrészfogas csúcsaikkal. Innen az Everest csúcsa nem látható ugyan, de a távolban a kristálytiszta vizű tavak (közöttük a Gokyo tavak, melyek a világ legmagasabb édesvizű tórendszerét alkotják, a hinduk és a buddhisták szent tavai), óriási gleccserek, rejtélyes barlangok, és az óriási jégfal látványa mégis lenyűgöz majd bennünket. Néhány napot az Alaptáborban töltünk, ahol az alapvető hegymászó technikákat gyakoroljuk. "NVB"

Nézd meg a videót!
6/a Program:
50 perc kocogás (futópadon).
Emelkedő: 12.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Csikó 5
3. KBTünde 4
4. Márk 3
5. Blázi 2
További eredmények6/b Program:
60 perc ellipszis tréner.
Erősség: tetszőleges.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Márk 6
2. KBTünde 5
3. Csikó 4
4. Blázi 3
5. Szabi 2
További eredmények6/c Program:
30 perc futás (futópadon).
Fogj egy-egy 2 kg-os súlyt a kezedben a program teljesítéséig!!
Emelkedő: 0.
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Márk 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Csikó 2
További eredmények7. Khumbu jégesés - C1 Tábor 5943 méter tengerszint feletti magasságban

Khumbu jégesés - C1 Tábor:
Az útnak az Alaptáborból a Khumbu jégesésen át a kora hajnali ébresztő után, még sötétben, fejlámpával vágunk neki. A túra bizonyos szakaszain fix kötélen és vezetett kötélen, néhol létrákon, veszélyes jeges-sziklás és nehéz terepen haladunk nepáli túravezetőnk segítségével. Ha szerencsénk van, néhány híres hegymászóval is találkozhatunk és tapasztalatot cserélhetünk velük! Itt kezdődnek az igazi próbatételek (a virtuális kihívásban a magashegyi akklimatizációs köröket kihagyjuk)! A déli túraútvonal sokkal közvetlenebb és meredekebb, mint az első SN-Team Everest túrán bejárt északi, ugyanakkor könnyebben megközelíthető akár helikopterrel is, ha baj van! Azon az útvonalon haladunk, ahol a Khumbu jégesés egyik függőgleccserének hatalmas darabja néhány évvel ezelőtt egy földrengés következtében óriási lavinát indítva leszakadt, betemetve az Alaptábor sátrait és a lenn dolgozó sherpákat, a hegy legnagyobb tragédiáját okozva, ezért indulás előtt itt veszünk részt hegyi vezetőink az Everest istennőjének áldozott Puja ceremóniáján. "NVB"

Nézd meg a videót a Yungas völgyről!

7/a Program:
50 perc ülő bickli.
Erősség: 15.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Blázi 6
2. Pici 5
3. KBTünde 4
4. Csikó 3
5. Márk 2
További eredmények7/b Program:
40 perc futás/kocogás (futópadon).
Emelkedő: 14.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Csikó 5
3. KBTünde 4
4. Blázi 3
5. Márk 2
További eredmények7/c Program:
35 perc Lépcsőgép +10 perc a bemelegítés és levezetés.
(a feltöltött képen maximum 35 perc szerepelhet!)


Erősség: Tetszőleges
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Szabi 6
2. Pici 5
3. KBTünde 4
4. Blázi 3
5. Márk 2
További eredmények


8. C2 Tábor 6400 méter tengerszint feletti magasságban

C2 Tábor:
Az Everest megmászása igen költséges, az engedélyt kiadó országok borsos csúcsdíjat számítanak fel a mászási engedélyért. Ezt akkor is ki kell fizetni, ha nem sikerül feljutni a hegyre. Nepálban az összeg 11 ezer amerikai dollár fejenként (mintegy 4 millió Ft, a tibeti északi útnál drágább). Még ha oxigénpalackkal mászik is az ember, az alapvető mondás így szól: „Életed formájában érkezni nem előny a hegy megmászásához, hanem a belépő.” Nem árt, ha az ideérkezés előtt részt veszünk egy legalább 6 hónapos felkészülésben, mely magában foglalja az erre a terepre is specializálódott személyi edző által összeállított állóképességi és erősítő tréning programot, magashegyi - és jeges túrákat, sziklás – havas hegyi csúcsmászásokat, valamint a több hetes távollétet a családtól. Ebben a magasságban már 50%-ra esik az oxigénszint, ide már a hópárduc sem jön utánunk, a felszerelésünket is jakok helyett már helikopter hozza utánunk, egyre csak fokozódik az adrenalinszint, mégis a terepviszonyokat tekintve könnyebb út vár ránk a C2 táborig. A magasság és a mélység lenyűgöző és monumentális – bízunk benne, hogy a hírhedten szeszélyes őszi időjárás sem fordul ellenünk! "NVB"

Nézd meg a videót!
8/a Program:
60 perc ellipszis tréner.
Erősség: tetszőleges.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. KBTünde 6
2. Márk 5
3. Blázi 4
4. Csikó 3
5. Lulu 2
További eredmények8/b Program:
60 perc hegymászás (treadclimber).
Erősség: 5.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. KBTünde 6
2. Pici 5
3. Szabi 4
4. Blázi 3
5. Csikó 2
További eredmények8/c Program:
40 perc evezés +10 perc a bemelegítés és levezetés.
(a feltöltött képen maximum 40 perc szerepelhet!)


Erősség: 10
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Blázi 6
2. Márk 5
3. KBTünde 4
4. Csikó 3
5. Pici 2
További eredmények


9. C3 Tábor 7162 méter tengerszint feletti magasságban

C3 Tábor:
Reggel sherpa szakácsunk a konyhasátorban chiaval (árpaliszttel dúsított zöld teával) indítja számunkra a napot – ebben a magasságban folyamatos energiahiánnyal küzdünk, ezért energiadús táplálékot igényel a szervezetünk. A mászófelszerelés és a várható időjárás, a kiegyensúlyozott szélviszonyok, a tiszta égbolt ellenőrzése után – itt már magunkhoz vesszük az oxigénpalackokat is – útnak indulunk a következő tábor irányában. Ide már kiváló egyensúlyérzék, biztos mászótudás, magabiztos mászófelszerelés-kezelés, komoly felkészülés szükséges! A Mount Everest csúcsa felé ezen az útvonalon nem lehet elkerülni a Lhotse déli falát, mely a 3. és a 4 tábor között körülbelül 1100 méter hosszan terül el. Átlagosan 40-50 fokos az emelkedés, de bizonyos szakaszokon 80 fokos szöget is bezárhat. Itt rögzített kötelek segítik a mászást, de komoly koncentrációt igényel a mászási ritmus megtartása. Feljebb majd egy bergschrund, azaz egy mély gleccserhasadék keresztezi az utunkat; összekapcsolt létrákon kelünk át a mélység felett. Egy rossz lépés és lezuhanunk - akár az űrhajósok, mélyen átgondolt és lassú mozdulatokkal dolgozhatunk! "NVB"

Nézd meg a videót!
9/a Program:
60 perc Ülő bicikli
Erősség: 12
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Szabi 6
2. Blázi 5
3. KBTünde 4
4. Pici 3
5. Lulu 2
További eredmények9/b Program:
55 perc hegymenet (futópad).
Emelkedő: 18
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. KBTünde 5
3. Évi 4
4. Csikó 3
5. Márk 2
További eredmények9/c Program:
40 perc Lépcsőgép


Erősség: tetszőleges
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Szabi 5
3. KBTünde 4
4. Blázi 3
5. Csikó 2
További eredmények


10. C4 Előretolt Alaptábor 8000 méter tengerszint feletti magasságban

C4 Előretolt Alaptábor:
A világon elsőként egy dél-afrikai férfi repült le siklóernyővel a Mount Everestről a nepáli kormány engedélyével 2022. májusában. Pierre Carter 7960 méterről, innen, a 4-es tábor magasságából szállt fel és húsz percen át siklott alá ernyőjével a világ legmagasabb hegyéről. Egy, az alaptábortól hat kilométerre fekvő faluban ért földet. Ez már az utasszállító repülőgépek repülési magassága, magasan a felhők felett járunk, 30%-os az oxigénszint, -30 Celsius fok és akár 160 km/órás szél is nehezítheti a mászást. Ugyan ez a terület kevésbé meredek, egy sziklás hegyoldal, de már a halálzónában járunk, elképesztően nehéz a légzés, minden lépésünk koncentrációt kíván. Ne lépd túl a határaidat! "NVB"

Nézd meg a videót!
10/a Program:
40 perc kocogás (futópadon).
Emelkedő: 20.
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. KBTünde 4
4. Csikó 3
5. Szabi 2
További eredmények10/b Program:
40 perc ellipszis tréner.
Erősség: min 12.
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Csikó 6
2. KBTünde 5
3. Szabi 4
4. Lulu 3
5. Márk 2
További eredmények10/c Program:
40 perc futás (futópadon).

Emelkedő: 5.
Sebbesség: min 10.

Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Csikó 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Márk 2
További eredmények
11. Déli-nyereg 8690 méter tengerszint feletti magasságban

Déli-nyereg:
Már csak a Hillary lépcső - a Mount Everest jellegzetes sziklaképződménye - választ el az Everest csúcsától, a Világ tetejétől! A sziklát az új-zélandi Edmund Hillaryről nevezték el, aki elsőként jutott fel a Mount Everestre 1953-ban Tenzing Norgay nepáli sherpa kíséretében és a 2015-ös nagy nepáli földrengést követően tévesen az a hír terjedt el, hogy leomlott, nincs többé! Ebben a magasságban nagy probléma a hegy „kitettsége”: a csúcs már csak-csak belelóg a bolygót körülölelő futóáramlásokba (jetstreamekbe), ami a viszonylag szabályos gúla gerincein kegyetlen és gyors széllökéseket eredményezhet. Egy elhibázott lépés esetén balra 2400, jobbra 3000 métert lehet zuhanni, ez már önmagában is veszélyessé teszi a szakaszt. 25%-os az oxigénszint, elmondhatatlanul gyötrelmes a mászás. Vállalod? Egy hamisíthatatlan himalájai expedíciós élmény vár! "NVB"

Nézd meg a videót!
11/a Program:
50 perc hegymenet (futópad).
Emelkedő: 20
Erősség: Könnyű
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. KBTünde 4
4. Szabi 3
5. Márk 2
További eredmények11/b Program:
60 perc hegymenet (futópad).
Emelkedő: 20
Erősség: Közepes
Név: Pont.sz:
1. Pici 6
2. Blázi 5
3. KBTünde 4
4. Szabi 3
5. Csikó 2
További eredmények11/c Program:
50 perc Lépcsőgép
Erősség: tetszőleges
Erősség: Nehéz
Név: Pont.sz:
1. Szabi 6
2. Pici 5
3. Blázi 4
4. KBTünde 3
5. Csikó 2
További eredmények12. Everest csúcs 8848 méter tengerszint feletti magasságban

Everest csúcs:
„A legnagyobb élmény az életben az, ha megcsinálod, amire mások azt mondták: lehetetlen.” Minden hegymászó teljesítmény fantasztikus teljesítmény - a fizikumod pedig kiállta a próbát! "NVB"

Nézd meg a videót!
Gratulálok a teljesítéshez!
1.Pici
2.Blázi
3.KBTünde
4.Csikó
5.Márk
6.Szabi
7.Galambi
8.Flóra
8.Éva
8.Lulu
9.Dius
9.Enci

Jelentkezők
Sn-team vs Gp-team

Gp - 393 = 251 - Sntrainer

Kihívás
MeliTámogatók:SN-Team 2022. Mount Everest South útiterv


Az SN Vs. GP Mount Everest South Cardio Challenge igazi, kőkemény kihívás és nem könnyű kardió program. 12 állomáson keresztül, különböző magassági - nehézségi fokon haladunk változó körülmények között. 2022. szeptember 12 – december 04. között van lehetőség a távok megtételére és a kihívás teljesítésére. 12 hét – 12 Tábor!

2 túra közül választhatsz:

1. Verseny / Race túra:
Nehezített, kőkemény edzéstervet és izgalmas versenyt szeretnél?! Akkor ez a Te pályád! A Verseny / Race túra feladatait hetente vasárnaponként hirdetjük meg a következő hétre vonatkozóan és legkésőbb a hét végéig teljesíthetőek, heti 3 kardió edzésprogrammal, napi legfeljebb 30-80 perc edzéssel, a Fitness Five Pécs edzőterem kardió gépein (futópad, evezőgép, ülő bicikli, tread climber, banán, lépcsőgép, ellipszis tréner), az útiterv szerint sorban haladva.

Mi vár Rád?
Táboronként az 1-5. helyezett versenyző, aki az adott kardió feladatból a megadott időn belül a leghosszabb távot teszi meg, magasabb pontot kap: az
- 1. helyezett 6, a
- 2. helyezett 5, a
- 3. helyezett 4, a
- 4. helyezett 3, a
- 5. helyezett résztvevő 2 pontot szerez, de mindenki, aki teljesíti az adott feladatot 1 pontot kap jutalmul.

A kimaradt feladatért kiestél a versenyből és átkerülsz a „Kihívás” oldalra – győztes csak az lehet, aki mindet teljesíti!

Az összesítésben a legtöbb pontot összegyűjtő 3 versenyző lesz a dobogós, akik oklevél mellé még az igen értékes fődíjakat is hazavihetik! Versenybe szállsz? Próbáld ki magad, tedd meg Te a leghosszabb távot, taktikázz és győzz..!


2. Kihívás / Challenge túra:
Kezdő hobbi sportoló vagy, esetleg alacsonyabb edzettségi szinttel (vagy kevesebb edzésre fordítható idővel) rendelkezel? Ez a kihívás Neked szól: Téged is vár az állóképességet növelő kardió feladatsor könnyített feladatokkal, a 3 programból heti 2 programot kell teljesíteni! A Kihívás / Challenge a megadott időn belül teljesíthető, mindenki megkapja a teljesítésért járó oklevelet, de sorrendet, helyezetteket nem hirdetünk, hiszen mindenki, aki végigjárta a túrát ugyanúgy teljesített és nyert! Itt is Táboronként kardió feladatok várnak – a futópad, tread climber, lépcsőgép, taposógép, bicikli, evezőgép és a banán szerepel a gyakorlatok között.

Célszerű jelentkezéskor a Verseny / Race pályát választani, hiszen van lehetőség esetleg a könnyített Kihívás / Challenge pályára váltani, ugyanakkor esélyt adsz magadnak nem csak a nagyobb súlyvesztésre, de az értékesebb jutalmak megszerzésére is!


SN-Trainer Team Vs. GP Team kupa:
Dobpergés… és ami még sosem volt: a két edző, Sólyom Norbert és Grász Péter egy szédületes versenyben méri össze Csapatait! Nevezéskor minden jelentkező térfelet választ:
mindenki kiválaszthatja, kinek a csapatát szeretné erősíteni. A verseny végén Csapatonként a Verseny / Race túra legeredményesebb 3-3 versenyzőjének pontjait összesítve derül ki a végeredmény! A győztes csapat 3 legeredményesebb versenyzőjének jutalma 1 – 1 óra ingyenes személyi edzés a trénerétől!

A túra programjai egymásra épülnek, egy fokozatosan nehezedő – ezáltal az állóképességet növelő - edzésprogramot kialakítva a számodra. Minden Tábornál 3, az adott héten kötelezően teljesítendő feladatot találsz, illetve a Kihívás / Challenge pályán ebből 2 programot kell csak teljesíteni.

Maximum heti 3 alkalom, napi 1 feladat és a megadott idő teljesíthető!

Különdíj:
Az a versenyző, aki a 12 hét alatt százalékos arányban a legtöbb súlyt veszíti, hazaviheti az értékes különdíjat! Ha szeretnél a különdíjért indulni, a verseny indításakor tölts fel két fotót a weboldalra: egy képet a súlyodról – a mérleg kijelzőjét lefotózva, illetve egy felvételt az alakodról, teljesen sportruhába öltözve, előről fotózva. Ugyanezt kérjük a verseny zárásakor is. A legnagyobb súlyvesztést díjazzuk, de győztes csak az lehet, aki minimum 5%-ot veszít (pl. 80 kg esetén minimum 4 kg!). A fogyás alapja a kardió mellett a diéta is – ezzel kapcsolatban keresd fel Mentorodat.

Fair küzdelmet, tiszta versenyt kérünk mindenkitől, ezért 5 perc kötelező bemelegítés, a feladatonként meghatározott ideig tartó edzés, 5 perc levezetés a legtöbb, ami naponta feltölthető, heti maximum 3 napon. Az ez feletti feltöltéseket arányosítjuk, azaz pl. 120 perc/18 km teljesítést 90 perces feladat esetén 90 perc/13,5 km-re redukáljuk. Egyéb csalás esetén pedig a versenyző kizárásra kerül!

Nevezési díj:
- 5.000 Ft  Verseny / Race túra
- 3.000 Ft  Kihívás / Challenge túra:

Ami külön igényelhető:
- Személyi edzés
- Táplálkozási tanácsadás
- Erősítő edzésterv


Hogyan teljesíthető a Kihívás?
A teljesítést fotóval igazolhatod: készíts képet a kardió gép / okostelefon/ okos óra kijelzőjéről vagy a képernyőkép funkcióban és töltsd fel a weboldalra a „kép feltöltése” menüben!

Eredményhirdetés:
Az eredményeket rendszeresen – jellemzően a kihívás teljesítését követő napokban töltjük fel a weboldalra egy mindenki által hozzáférhető Excel táblázatban, nem automatikusan kerülnek fel – az utolsó feltöltés dátumát mindig jelezzük. Azonos végeredmény esetén a korábban feltöltött teljesítés a mérvadó.

Végeredményt 2022. 12. 04. után hirdetünk – az ajándékokat ezt követően adjuk át egy rendezvény keretében, illetve juttatjuk el a győztesek részére.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Kihívás teljesítése / részletei változhatnak az aktuális járványügyi szabályok figyelembevételével!

Milyen AJÁNDÉKOK várnak Rád, ha részt veszel a Kihíváson?!

Senki sem marad ajándék nélkül, minden jelentkező ajándéka:
- Minden célba érő között kisorsolunk 10db 10 ezer forint értékű Decathlon vásárlási utalványt az RD - Földmunka és Szállítmányozás jóvoltából
- 10 perc szolárium a barna bőrért a Solisun Szolárium jóvoltából
- Egy - egy keleti arc masszázs a Golden Shape szalon jóvoltából (férfiak esetén frissen borotválkozva, átruházható).
- 10% kedvezményes kupon a Műhely cipőjavítás/kulcsmásolás jóvoltából.
- 10% kedvezményes kupon a Crystal Pécs jóvoltából.
- 5000 Ft a RD - Földmunka és Szállítmányozás jóvoltából.
- 10% kedvezményes kupon a Sportmánia sportruházat jóvoltából.
- Meglepetés BladeSport termékek!
- Saját névre szóló oklevél a teljesítésért!

Verseny/Race túra célba érők:
Mindkét csapat 1-3. helyezettjének (6 fő) jutalma:
- VIWA Vitaminwater ajándék csomag
- Egy-egy óra díjmentes személyi edzés a Csapatkapitányától!
- Mindkét Csapat saját team-es törölközőt kap.

Összesítésben az első három legtöbb pontot szerző jutalma (3 fő):
- 2 alkalmas alakformáló Wiener testtekercselés a Golden Shape szalon jóvoltából (hölgyek részére ajánlott, átruházható)!
- 1. helyezett: 80.000 Ft / 2. helyezett: 50.000 Ft / 3. helyezett: 20.000 Ft értékű kupon a FAATHwork egyedi fémmunkák felajánlásából!
- 1-1 db 6.000 Ft értékű kupon a Tribal Tattoo-Piercing Pécs Tetováló Szalon jóvoltából!
- 1-1 db nagy méretű, puha törölköző a Fitness Five Pécs edzőterem ajándéka!

Különdíj a legnagyobb fogyásért:
- 1 db szabadon választott formatervezett bikini a Crystal jóvoltából!

Fődíj, az abszolút győztes, a legtöbb pontot gyűjtő versenyző jutalma:
- Vill46 Pécs luxus apartman 1 éjszaka, 2 fős kikapcsolódás, saját jakuzzi, szauna és gyönyörű panoráma!
Egy havi fitness bérlet a - Fitness Five Pécs termében.

Gyere és Jelentkezz!!

Kérdés esetén keress bátran!
Jó edzést kívánunk!

Tel:
0630/605-12-15 / SN-Trainer
0620/490-30-48 / GP

E-mail:
solyomnorbert83@gmail.com
graszpeter0912@gmail.com

Sólyom Norbert és Grász Péter
Személyi edzők
Fitness Five Pécs


KAPCSOLAT


7622 Pécs
Bajcsy-Zsilinszky utca 2/1
Fitness 5 Pécs

Telefonszám: +36306051215
E-mail: solyomnorbert83@gmail.comKÉRDÉSED VAN?

© copyright Sólyom Norbert 2020
Adatvédelmi Dokumentumok
Adatkezelési nyilvántartás tájékozatók
ÁSZF
Attribution is required